Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009

Κορόιδο

(άγνωστος συγγραφέας)

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω το µικρό µπουκάλι νερό 50 λεπτά (τόσο κάνει και το µισό λίτρο ßενζίνη) ενώ αγοράζεται 5-7 λεπτά (περίπου 1000% αισχροκέρδεια). Από 50 δραχµές (17 λεπτά) αυξήθηκε στις 170 δραχµές (50 λεπτά) µε την αλλαγή του νοµίσµατος από δραχµή σε ευρώ και δεν πήρα χαµπάρι.

Είµαι κορόιδο γιατί. ενώ οι χώροι άθλησης θα έπρεπε να µου παρέχονται δωρεάν από το δήµο, δέχοµαι να πληρώνω από 6 έως 12 ευρώ για να παίξω µία ώρα ποδόσφαιρο (από 80 έως 120 ευρώ ανά ώρα) στα περίφηµα 5Χ5 όπου δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για προθέρµανση και η κατάσταση του τάπητα είναι κατά κανόνα άθλια. Τουλάχιστον τα 5Χ5 έχουν κάνει πλούσιους και τους φυσιοθεραπευτές καθώς οι µισοί και πλέον πελάτες τους προέρχονται από εκεί (διαστρέµµατα, ρήξη χιαστού, κάκωση µηνίσκου κλπ, εξαιτίας της ακαταλληλότητα ς του χλοοτάπητα).

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω τον καφέ 3 και 4 ευρώ ενώ το κόστος του δεν υπερßαίνει τα 20 λεπτά (αισχροκέρδεια µέχρι και 2000 %). Κόßεται περίπου µία απόδειξη ανά τρεις καφέδες και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι θεωρούν αυτονόητη τη συναίνεσή µας στη µη παροχή αποδείξεων σαν να κερδίζουµε κι εµείς από αυτή την ιστορία.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω το ποτό 6, 7, 8 ευρώ και ßάλε, όσο περίπου κάνει το µπουκάλι στη χονδρική (1 µπουκάλι = 10-12 ποτά, αισχροκέρδεια από 500 % και πάνω). Και φυσικά πολύ συχνά τα ποτά είναι µπόµπες, σχεδόν ποτέ δεν κόßονται αποδείξεις και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Σε όλη την Ευρώπη η µπύρα κοστίζει 1 µε 1,5 ευρώ και το ποτό 3 µε 4. Εδώ το σαπουνόνερο που µας πουλάνε για µπύρα κοστίζει 5 µε 6 ευρώ και η µπόµπα 7 µε 8 (στα 8 ευρώ πωλείται συνήθως η σπέσιαλ µπόµπα). Και τα ενοίκια; Και η προστασία; Τα πρόστιµα; Αν δεν έßγαζε τέτοιο υπερκέρδος δε θα ήταν τόσο ψηλά τα ενοίκια, δε θα έρχονταν οι µπράßοι για προστασία, δε θα τους έριχναν απανωτά πρόστιµα από τους δήµους για να πάρουν κι αυτοί τη µίζα τους. Αλλά εγώ το κορόιδο φταίω που τα πληρώνω...

Είµαι κορόιδο γιατί. µε έχουν πείσει ότι έτσι είναι τα πράγµατα και τι να κάνουµε. (Ποιον ßολεύει άραγε αυτή η νοοτροπία? ).

Είµαι κορόιδο γιατί. δικαιούµαι δωρεάν παιδεία αλλά µετά το σχολείο αν δεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήµιο. Κοινώς, είµαι όλη την ηµέρα στις αίθουσες για να µου διδάξουν αυτά που θα 'πρεπε να µου διδάσκουν σε µισή µέρα. Φυσικά µε το αζηµίωτο.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω διόδια για δρόµους που ευθύνονται για χιλιάδες ατυχήµατα και εκατοντάδες νεκρούς.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω την ΕΡΤ υποχρεωτικά µέσω της ΔΕΗ. Αυτή η παράνοµη εξαναγκαστική πληρωµή µιας προαιρετικής υπηρεσίας θα είχε µια ßάση αν τα προγράµµατα της ΕΡΤ δεν περιλάµßαναν διαφηµίσεις. Έτσι όπως έχουν τα πράγµατα είµαι κορόιδο µε κεφαλαία.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να πληρώνω τους φόρους µου κανονικά ενώ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!. Μάλιστα µας έχουν πείσει ότι αυτός που φοροδιαφεύγει (δεν κόßει αποδείξεις, δεν πληρώνει φόρους µε διάφορα λογιστικά κόλπα, κ.ο.κ.) είναι µάγκας, καθιστώντας µας συνένοχους σε µια πρακτική που ωφελεί µόνο τους πολύ (αλλά πολύ) πλούσιους.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι να µε ßοµßαρδίζουν µε παραπλανητικά γκάλοπ του τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον τάδε ή τον τάδε... Δηλαδή αν µας ρωτούσαν "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Χίτλερ ή τον Μάο;", τα αποτελέσµατα θα έδειχναν ότι οι µισοί Έλληνες είναι ναζιστές και οι άλλοι µισοί µαοϊστές.

Είµαι κορόιδο γιατί. δέχοµαι την πλύση εγκεφάλου από διάφορους ßαλτούς (όπως Τράγκας, Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου και λοιποί πανελίστες) οι οποίοι δήθεν παίρνουν το µέρος του κόσµου αλλά τελικά µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπονοµεύουν πάντα κάθε συλλογική κίνηση αντίδρασης (οι διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόµους και ταλαιπωρούν τον κόσµο, οι σκουπιδιάρηδες που παίζουν µε την υγεία µας, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές µας, κ.ο.κ.) και οι οποίοι σε όλα τα σκάνδαλα που γίνονται τόσα χρόνια είναι οι πρώτοι που ßγαίνουν και λένε ότι "δε θα ßγάλουµε άκρη". Αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά και όταν στήνουν φαγοπότια όλοι µαζί και γλεντάνε, µας χλευάζουν και µας αποκαλούν κορόιδα. Και έχουν δίκιο...

Είµαι κορόιδο γιατί. ενώ τόσα χρόνια το πρόßληµα µε τα ßιßλία του δηµοτικού είναι ότι έχουν αντικατασταθεί µε κακογραµµένα χαµηλότερου επιπέδου ßιßλία, µε παραπλανούσαν τόσο καιρό προκαλώντας σάλο µε το ßιßλίο ιστορίας της έκτης δηµοτικού για να συγκαλύψουν την οργανωµένη υποßάθµιση της πρωτοßάθµιας εκπαίδευσης.

Είµαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (όπου το σκάνδαλο ήταν ότι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού και της γυναίκας του ήταν διεφθαρµένος) µε έπεισαν ότι το σκάνδαλο ήταν τι ανωµαλία έκρυßε το περιßόητο DVD.

Είµαι κορόιδο γιατί. στο σκάνδαλο µε τις παράνοµες απαλλαγές µε έπεισαν ότι η προστασία προσωπικών δεδοµένων είναι αυτή που έßαλε την υπόθεση στο αρχείο (για να µην αποκαλυφθούν τα ονόµατα των γιων ßουλευτών, υπουργών, εφοπλιστών, ßιοµηχάνων και λοιπών φραγκάτων που µε ταρίφα περίπου 20.000 ευρώ εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία). Κι εµείς τα κορόιδα στέλνουµε τα παιδιά µας στα σύνορα να ταλαιπωρούνται και να τινάζουν τα µυαλά τους στον αέρα για να προστατέψουµε τελικά τα συµφέροντα όλων αυτών που πατρίδα τους είναι µόνο το χρήµα.

Είµαι κορόιδο γιατί. µε έπεισαν ότι για να γίνει το παιδί µου καλύτερος µαθητής πρέπει να δίνει περισσότερες εξετάσεις στο γυµνάσιο και στο λύκειο. Φορτώνοντας µε άγχος, πίεση και άσκοπη αποστήθιση τους µαθητές εναρµονίζουµε το σχολικό µας σύστηµα µε αυτό των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας όπου τα παιδιά όταν τελειώνουν το σχολείο δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα. (Στις ΗΠΑ µάλιστα αυξάνεται η τάση να µη στέλνουν οι γονείς τα παιδιά στο σχολείο και να τους κάνουν οι ίδιοι µάθηµα στο σπίτι γιατί θεωρούν ότι το επίπεδο στα σχολεία είναι πολύ χαµηλό).

Είµαι κορόιδο γιατί. δίνω εξετάσεις στο Γυµνάσιο για να πάω στο Λύκειο (φροντιστήρια), στο Λύκειο για να περάσω στο Πανεπιστήµιο (εκεί να δεις φροντιστήρια), στο Πανεπιστήµιο για να πάρω πτυχίο (µέχρι πρότινος δωρεάν, µε τον νόµο πλαίσιο θα τα σκάµε χοντρά), µετά δίνω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ (άντε πάλι φροντιστήριο). Κοινώς προσπαθώ συνέχεια να αποδείξω στους δασκάλους µου κατά πόσον αυτοί είναι καλοί δάσκαλοι.

Είµαι κορόιδο γιατί. µε έχουν πείσει ότι οι αιώνιοι φοιτητές επιßαρύνουν τα πανεπιστήµια ενώ στην πραγµατικότητα αυτοί χάνουν όλα τους τα προνόµια µετά από περίπου 6 χρόνια φοίτησης (δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράµµατα και πάσο) και δεν είναι παρά ένας αριθµός σε έναν κατάλογο. Στην ουσία θέλουν µελλοντικά να έχουν τη δυνατότητα να αποßάλλουν από τις σχολές φοιτητές που δεν είναι αρκετά υπάκουοι, που αντιδρούν απέναντι σε συµφέροντα, που α=C

Δεν υπάρχουν σχόλια: